O blahodárné síle zeleného čaje

20. 10. 2013 | Čaje, Zelený čaj | Žádný komentář »

Zelený čaj, s jeho blahodárnými účinky na člověka, jsou známy téměř od počátku  lidstva. Tento druh čaje je jeden z mála, který nemá omezené dávkování, dá se pít téměř nepřetržitě. Je znám též svou schopností, udržovat lidskou mysl v co největší pozornosti během situací, které jsou unavující. Během posledních několika let se začíná pozornost ubírat na jeho účinky týkající se hubnutí. A nejsou to jen plané řeči. Pokud vaše tělo trápí pár kil navíc, místo nesmyslných diet nebo tabletek, uvařte si párkrát zelený čaj.

Nikdo nemůže čekat zázraky. Pokud se budete ládovat vším možným tučným a nezdravým jídlem, ani litry zeleného čaje nedokáže zázraky se snižováním váhy a mizením tukových přebytků.

Nápoj ze zeleného čaje výrazně ovlivňuje chuť k jídlu a potlačuje ji. Tím samozřejmě brzdí člověka před nežádoucím přejídáním. Čaj má schopnost zvýšit inzulinovou senzitivitu. Zelený čaj dokáže rychle nastartovat spalování tuků v těle. Zároveň taky vede k zahřívání organismu, což je velmi důležité pro lidský metabolismus.

Existuje sice nespočet vědeckých i laboratorních studií potvrzující blahodárné účinky konzumace zeleného čaje na hubnutí, ale ty zde nemusíme rozebírat. Zaměřme se v první řadě na procento spalování tuků. Kombinace pití zeleného čaje v kombinaci s pravidelným cvičením, může dokázat zázraky. Rozdíl ve spalování tuků může dosáhnout až dokonce 45%, což není málo. Nyní si prozraďme, jak na to.

A rychle postavit konvici a ohřát vodu. V tomto případě není nutné troškařit a denně si můžete dopřát klidně i pět až osm šálků kvalitního čaje.

Nikdy nelouhujte stejný sáček nebo sypaný čaj několikrát po sobě. Vždy na každý šálek nápoje použijte novou dávku čaje. To jediné zaručí, že v nápoji bude obsaženo vše důležité, co tam má být, tzn. Antioxidanty nebo katechinech.

Nejúčinnější je horký čaj. Pokud ho člověk nesnese, tak alespoň teplý. Takže jakmile se čaj vylouhuje, ihned začněte s jeho konzumací, aby bylo zaručeno, že bude obsahovat všechny látky, které jsou na hubnutí důležité.

Pokud se jedná o hubnoucí kůru, čaj by měl být osvobozen od klasických přídavků, jako je cukr, mléko, ba dokonce smetana. To vše jsou zakázané ingredience. Je žádoucí se vyvarovat zbytečným kaloriím obsaženým v cukru. Pokud se zaměříme na mléčné produkty a jejich negativní vlivy, zjistíme, že právě ony na sebe vážou složky, které mají za následek spalování tuků.

Nikdy se konzumenti nesmí nechat zmást reklamními trik producentů. Čajové směsi, které obsahují jako jednu ze svých složek zelený čaj, nemá ty toužené výsledky. Katechiny, které jsou nezbytné pro hubnutí, se vyskytují pouze v čistém zelném čaji, nikoliv ve směsi. Občas se ale člověk vyskytuje v situacích, kdy nemá přístup k čerstvému čistému zelenému čaji, obrací se proto na výrobky, či potravinové doplňky, které obsahují katechiny v co nejpočetnějším množství. Jedná se například o EGCG.

 


Zanechte komentář

Abyste mohl komentovat, musíte se přihlásit.