Čínské sypané čaje

Slavných čínských čajů je opravdu veliké množství. Pojďme se podívat na několik nejslavnějších a nejoblíbenějších čínských čajů, které jsou v současné době k dostání. Prvním čajem je Anxi Jin Ji Guan Tie Guan Yin. Jedná se určitě o nejkvalitnější a nejznámější čínský čaj typu Oolong.

Pokud bychom se měli podívat do historie, tak se začal pěstovat a vyrábět ve starodávné vesnici Xiping, přičemž jeho věk je zhruba něco kolem dvou set let. Pokud jde o překlad, tak se překládá jako Železná bohyně milosrdenství.

Sklízecí doba pro tento čaj je zhruba od od dubna do května, přičemž se jedná o sklizeň jarní. Existuje také sklizeň podzimní, která trvá od října do listopadu. Sklízené lístky musejí být opravdu mladé a zhruba do poloviny otevřené. Za průběžného ručního otáčení je tento čaj vystavený oxidací na osm až deset hodin. Dalším oblíbeným čajem je pak například Dong Ting Bi Luo Chun, v překladu Jarní železný říční šnek z pohoří Dong Ting.

Jedná se o vysoce kvalitní čas zelený, který pochází z oblastí jezera tai Hu. Tento čaj se za celý rok trhá pouze jednou, a to v době od jarní rovnodennosti do zhruba dvacátého dubna. Vždycky se trhá pouze jeden pupen, na kterém je pouze jeden lístek. Sbírání se koná vždycky ráno. Mezi další oblíbené čaje pak patří například Huang Shan Mao Feng, Jun Shan Yin Zhen, Lu An Gua Pian a tak dále.

Zveřejnit odpověď