Jak konzumovat lapacho kůru

26. 09. 2013 | Lapacho | Žádný komentář »

Rozhodně v jednom případě se vědci shodli. Jestliže starodávné indiánské kultury, jež osídlovaly nepropustné tropické pralesy Brazílie, severní Argentiny anebo Paraguaye, s nějakou věcí příliš nešetřily, poté se jednalo určitě zrovna o lapacho. Z dostupných nálezů a konečně i ze samotných legend víme, že Indiáni lapacho velmi pravidelně užívali na nynější poměry celkem nezřízeným způsobem. Konzumovali jej totiž v hojném množství. Ostatně není to nic překvapivého. Lapacho patřilo k těm nejúčinnějším  léčivým látkám, jež se v celém pralese vůbec dalo sehnat. Když tedy v dnešní době budete chtít lapacho  ochutnat, nebude to pro vás znamenat žádný nelehký úkol. na trhu totiž mimo sypaného lapacha zakoupíte i lapacho ve frmě nálevových sáčků, tobolek, či dokonce jako ústní sprej!

I přesto, že máme neustále se rozšiřující všemožné doplňky stravy, jež obsahují lapacho, dodnes platí, že ta celkově nejvhodnější cesta, jak lze do našeho těla dopravit jeho účinné látky, spočívá v přípravě nálevu. Rovněž jako to dělávali Inkové, tak ve spoustě situacích svému organismu prospějete v momentě, kdy si ze sušeného lapacha přichystáte šálek čaje. Měli byste jen myslet na to, že za žádných okolností nesmíte používat hliníkové lžičky a nádobí.

Ovšem to rozhodně neznamená, že by ty další prostředky, v nichž se lapacho vyskytuje, nepřinášely požadovaný  pozitivní účinek. Zkrátka lapacho ve formě odvaru představuje ten nejefektivnější způsob právě proto, že se v něm v přirozeném měřítku uvolňují ty nejvyšší objemy velice účinných látek. Jako velmi ideální možnost se jeví kapsle, které máte přichystané pro případy, kdy si třeba nebudete moci čaj připravit, či na tento čajový obřad nemáte náladu a čas. Eventuálně i tehdy, kdy již další šálek čaje pozřít nechcete, ale spolknout jednu kapsli pro nás nebude znamenat žádný problém.

Jistě vás zajímá, kdy a hlavně jak byste měli lapacho využívat. Nabízíme vám 2 možnosti. Tou první z nich je varianta lapacha jako přírodního pomocníka při prevenci před nachlazením a onemocněním vůbec, druhou verzi tvoří vlastní léčebné používání při již konkrétních zdravotních problémech.

Konzumace či užívání lapacha znamená pro naše tělo v první fázi výborný prostředek ve všech  obdobích, kdy je náš organismus náchylnější na nachlazení či rozšíření chřipky. Jestliže tedy na podzim strávíte moře času v narvaných dopravních prostředcích plných lidí, co mají rýmu, může zrovna lapacho pro vás představovat to nejlepší možné řešení.

V tomto případě bychom vám rádi doporučili, abyste tento nápoj pili pravidelně, a to jednou až dvakrát denně. Nejideálněji tak, , že si první šálek zalijete ráno, a ten druhý během odpoledne anebo navečer.

Skutečně tedy lapacho nemusíte pít od rána do večera, a i tak velmi výrazně posílíte vaši obranyschopnost, a navíc vaše střeva budou fungovat lépe.

Pakliže ale lapacho potřebujete pít již s ohledem na nějaké určité zdravotní potíže, měli byste jeho dávky zvýšit. Šálek lapacha si vypijte minimálně třikrát až čtyřikrát denně. Samozřejmě se ani nemusíte bát, dát si do jednoho hrníčku větší množství lapacha, klidně až dvakrát tolik.

Závěrem bychom ještě rádi zmínili jednu z tradičních metod využití lapacha v samotné Jižní Americe. Jestliže si z něj přejete získat maximální požitek a blahodárné účinky, pokuste se lapacho pít stejným způsobem, jak se popíjí maté, a sice za pomocí bombilly! Samozřejmě jej také můžete s maté smíchat. Ze zveřejněných výzkumů totiž právě tato kombinace umí ještě o trochu víc zlepšit uvolnění pro lidský organismus prospěšných látek, jež lapacho obsahuje.


Zanechte komentář

Abyste mohl komentovat, musíte se přihlásit.