Příprava kvetoucího čaje

26. 05. 2012 | Čaje, Kvetoucí čaj | Žádný komentář »

Jistě nikdo nepochybuje o tom, že čaje mají blahodárné účinky jak pro tělo, tak pro mysl. Ono vypít si svůj šálek čaje má doopravdy něco do sebe a ještě, když se jedná o čaj kvalitní . Ale pokud máte chuť na něco netradičního, měli byste si zkusit uvařit takzvaný kvetoucí čaj. Ráda Vám teď přiblížím, o co se vlastně jedná.

Jak připravit kvalitní kvetoucí čaj

Kvetoucí vázaný čaj se skládá z lístků čaje, které jsou svázané dohromady. Jedná se samozřejmě o ruční práci. Zakoupíte si tedy malou kuličku, kterou následně vložíte do průhledné konvice a zalijete vodou přibližně půl litru. Teplota vody by měla být 70 stupňů. Následně můžete sledovat, jak kulička postupně „rozkvétá“ až máte v konvi krásnou živou rostlinu. Nálev můžete začít okamžitě popíjet a pokud vypijete všechen čaj, Kvetoucí čaj můžete opět zalít a pít znovu. Proces se může opakovat, dokud „čaj“ obarvuje vodu. Ten zážitek a pohled na květinu stojí za to a chuť kvetoucího čaje je nezaměnitelná.

Tagy: , , ,

Zanechte komentář

Abyste mohl komentovat, musíte se přihlásit.