Znáte oblíbený indický nápoj Yogi?

06. 09. 2013 | Čaje | Žádný komentář »

Pokud chcete vyzkoušet něco nového a netradičního, pak rozhodně sáhněte po „Yogi čaji“. Rozhodně nebudete litovat. Že jste o něm ještě neslyšeli? Nic se neděje. Čtěte pozorně a všechno podstatné se dozvíte.

O Yogi čaji

Běžný konzument čaje jistě Yogi čaj zná pod názvem indický bílý čaj. Jedná se o směs koření a černého čaje.  Ve směsi koření je spoustu známých přísad, jako například pomerančová kůra, zázvor, skořice, hřebíček nebo bílý pepř. Dalšími přísadami, které se hojně využívají jsou anýz, koriandr, kakao či cikorka.

Pozitivní účinky Yogi čaje

Jako většina čajů, tak i tento čaj má výborné blahodárné účinky na lidský organismus. Je to dáno nejen díky čaji, ale převážně díky pečlivě vybranému koření, které tvoří dokonalou kombinaci jednotlivých účinků. Čaj je výborný proti bolestem v krku, nachlazení a všech ostatních příznacích chřipky. Čaj má antibakteriální účinky a je výborný pro celkové posílení imunitního systému. Stejně tak podporuje trávení, vylučování a pročišťuje krev.

Čaj se doporučuje pít i v době, kdy je člověk unavený nebo pociťuje slabost. Stejně často se využívá při touze o posílení mozkové činnosti nebo při bolestech hlavy. Čaj má výbornou sladkou chuť a jeho vůně má blahodárné účinky. Volbou tohoto čaje rozhodně nešlápnete vedle.

Čaj obsahuje velké množství koření. A právě proto není vhodné jeho podávání dětem. Koření je velmi intenzivní a může mít i neblahé účinky. Proto není dobré ho podávat těhotným ženám. Ty by mohly právě díky složkám koření i předčasně porodit. Nedoporučuje se ani lidem, kteří mají problémy se žlučníkem, srdcem nebo plícemi.

Příprava Yogi čaje

Zaujal Vás tento druh čaje? Není nic snazšího, než si ho připravit sami doma. A jak? Připravte si 700 ml vroucí vody, do které přijdete dvě lžičky kořenící směsi a čtyři lžičky sypaného černého čaje. Ten volte buď indický Ásám nebo cejlonský čaj.

Pokud máte raději sladší, je možné přidat dvě polévkové lžíce cukru. Nyní je možné dvě minuty čaj povařit. Nakonec přilijte ještě 300 ml mléka a ještě chvilku povařte. Jakmile začne mléko vařit, odstavte nápoj z plotny. Přeceďte přebytečnosti, které by mohly vadit při pití čaje, a už nezbývá než jej podávat. Podávejte za tepla. Studený čaj není tak chutný.


Zanechte komentář

Abyste mohl komentovat, musíte se přihlásit.